Wasza Królewska Mość, Wysoka Izbo, Szanowni Obywatele,
Z przyjemnością dołączam do Królestwa Dreamlandu. Fascynuje mnie idea mikronacji jako przestrzeni do twórczej zabawy, rozwoju intelektualnego i ciekawej społeczności.
Jestem tutaj, by lepiej poznać świat dreamlandzkiej polityki, kultury i historii oraz, jeśli to możliwe, aktywnie się zaangażować.
Z chęcią przyjmę wszelkie wskazówki, jak najlepiej rozpocząć swoją przygodę w Królestwie.
Z wyrazami szacunku,
Adas
Nowy obywatel
Nowy obywatel
Wyobraźnia jest ważniejsza niż wiedza. – Albert Einstein
- Antoni Moskwicz
- członek Rządu Królewskiego
- NIM: 812386
- Kontakt:
Re: Nowy obywatel
Dzień dobry, witamy w Dreamlandzie! Na pewno coś się znajdzie. Na przykład jakieś miasto na start albo firma aby tworzyć coś swojego jednocześnie "wkręcając się" w dreamlandzki klimat?
- Fryderyk Orański-Nassau
- obywatel
- NIM: 132626
- Herb: c08.gif
- Kontakt:
Witaj!
Dopełniając zwyczaju zapytam czyim klonem jesteś?
W razie wszelkich wątpliwości i pytań chętnie pomoge i doradzę na pw.
Dopełniając zwyczaju zapytam czyim klonem jesteś?
W razie wszelkich wątpliwości i pytań chętnie pomoge i doradzę na pw.
(-) Fryderyk Karol Albert książę Orański-Nassau OOII ONZII
Książę Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKW Aleksander, 2 października 2017 r.
"Może ten słynny dreamlandzki neoprymitywizm wcale nie jest taki zły?"
JKW Maciej II vel Helmut Pohl, 7 lutego 2019 r.

Książę Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKW Aleksander, 2 października 2017 r.
"Może ten słynny dreamlandzki neoprymitywizm wcale nie jest taki zły?"
JKW Maciej II vel Helmut Pohl, 7 lutego 2019 r.

- Tannegard
- Król Dreamlandu i Scholandii
- NIM: 279138
- Kontakt:
Witamy serdecznie w Krolestwie.
To co mogę poradzić na początek, jeśli jeszcze nie ma Pan żadnych doświadczeń mikronacyjnych to po prostu być. To dość specyficzna rozrywka, nie każdy jest w stanie "złapać bakcyla" i znaleźć coś co go pochłonie. Ja przez ładne parę miesięcy się błąkałem po Dreamlandzie i potem Scholandii zanim zaprzyjaznilem się z niektorymi mikronautami i wskoczyłem w wir wydarzeń. Podejrzewam ze chyba wszyscy mikronauci także przez jakis czas błąkali się bez wiekszego celu. Materiału jest dużo więcej niż widać na pierwszy rzut oka. Chyba tylko web.archive można uznać za latarnie rozświetlającą cala historie i kulture Dreamlandu w jednym miejscu niestety, mimo naszych "autoprezentacyjnych" wysiłków.
To co mogę poradzić na początek, jeśli jeszcze nie ma Pan żadnych doświadczeń mikronacyjnych to po prostu być. To dość specyficzna rozrywka, nie każdy jest w stanie "złapać bakcyla" i znaleźć coś co go pochłonie. Ja przez ładne parę miesięcy się błąkałem po Dreamlandzie i potem Scholandii zanim zaprzyjaznilem się z niektorymi mikronautami i wskoczyłem w wir wydarzeń. Podejrzewam ze chyba wszyscy mikronauci także przez jakis czas błąkali się bez wiekszego celu. Materiału jest dużo więcej niż widać na pierwszy rzut oka. Chyba tylko web.archive można uznać za latarnie rozświetlającą cala historie i kulture Dreamlandu w jednym miejscu niestety, mimo naszych "autoprezentacyjnych" wysiłków.
Dziękuję wszystkim za powitanie. Wciąż odkrywam forum i nie mogę się doczekać, aby wymieniać się z Wami doświadczeniami.
- Wojciech Bombina
- Premier
- NIM: 352373
- Kontakt:
A ja spytam w sposób mniej klasyczny w KD. Co chciałbyś robić? Jakie masz zainteresowania? Są różne wakaty, postaramy się znaleźć coś zgodnego z twoimi oczekiwaniami.
baron Wojciech desłetudo Bombina Maxima