Jak oceniasz zaangażowanie obecnego Rządu?
- Chamberlain
- obywatel
- Numer GG: 62994040
- NIM: 866253
- Kontakt:
Jak oceniasz zaangażowanie obecnego Rządu?
Jeśli dobrze liczę, mamy za sobą mniej więcej 2/3 kadencji obecnego Rządu. Wystawmy pierwsze oceny. Zdopingujmy, pochwalmy, a jeśli trzeba - zgańmy!
- - William diuk Chamberlain-Schlesinger
- - [Margrabia Inselburga]
- Fryderyk Orański-Nassau
- obywatel
- NIM: 132626
- Herb: c08.gif
- Kontakt:
Re: Jak oceniasz zaangażowanie obecnego Rządu?
Patrząc na fakt, że dopiero wróciłem to trudno wyrazić opinię, choć nie widzę ani konstytucji, ani rozporządzeń, ani za bardzo czegokolwiek.
(-) Fryderyk Karol Albert książę Orański-Nassau OOII ONZII
Książę Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKW Aleksander, 2 października 2017 r.
"Może ten słynny dreamlandzki neoprymitywizm wcale nie jest taki zły?"
JKW Maciej II vel Helmut Pohl, 7 lutego 2019 r.

Książę Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKW Aleksander, 2 października 2017 r.
"Może ten słynny dreamlandzki neoprymitywizm wcale nie jest taki zły?"
JKW Maciej II vel Helmut Pohl, 7 lutego 2019 r.

- Wojciech Bombina
- Premier
- NIM: 352373
- Kontakt:
Mam wrażenie, że głównym problemem Rządu Królewskiego jest to, że za mało się chwali.
Przydałby się rzecznik Rządu. Ktoś chętny?
baron Wojciech desłetudo Bombina Maxima
- Fryderyk Orański-Nassau
- obywatel
- NIM: 132626
- Herb: c08.gif
- Kontakt:
- Edward Ebruz
- obywatel
- Numer GG: 8606140
- NIM: 873817
- Kontakt:
Podejrzewam, że pod pewnymi względami ciekawsze byłoby wystawienie ocen osobno dla premiera i poszczególnych ministrów. Ale i tutaj możemy sporo wyczytać.
Wydaje mi się (ale tylko wydaje, bo nie byłem w stanie tego teraz namierzyć), że w którym wątku szef rządu wspominał o jakimś małym podsumowaniu pierwszej części kadencji.
Pamiętam również, że swego czasu ośrodek rządowy (czasem dworski, w zależności od przesunięcia akcentów ustrojowych) przygotowywał tzw. Informację Korony ws. polityki zagranicznej. Czyli, po prostu, oficjalną wykładnię doktryny polityki zagranicznej KD. Dokument sygnował monarcha, ale przygotowywał zwykle premier lub MSZ. Na etapie kampanii wyborczej było na to trochę za wcześnie, ale być może warto byłoby wrócić do tej tradycji.
Wydaje mi się (ale tylko wydaje, bo nie byłem w stanie tego teraz namierzyć), że w którym wątku szef rządu wspominał o jakimś małym podsumowaniu pierwszej części kadencji.
Pamiętam również, że swego czasu ośrodek rządowy (czasem dworski, w zależności od przesunięcia akcentów ustrojowych) przygotowywał tzw. Informację Korony ws. polityki zagranicznej. Czyli, po prostu, oficjalną wykładnię doktryny polityki zagranicznej KD. Dokument sygnował monarcha, ale przygotowywał zwykle premier lub MSZ. Na etapie kampanii wyborczej było na to trochę za wcześnie, ale być może warto byłoby wrócić do tej tradycji.
Edward J. Ebruz, r.s.
- Chamberlain
- obywatel
- Kontakt:
Póki co wychodzi nam średnia 7. Wysoko. Premier mocno ciągnie to w górę, Maciej i Alfred, choć mniej widoczni, robią swoją robotę gdzieś w tle. Moskwicz i Aleksander powolutku opadają jak fusy na dno.Edward Ebruz pisze: ↑12 cze 2025, 15:17Podejrzewam, że pod pewnymi względami ciekawsze byłoby wystawienie ocen osobno dla premiera i poszczególnych ministrów. Ale i tutaj możemy sporo wyczytać.
- Wojciech Bombina
- Premier
- Kontakt:
Nadmienię, że sam nie głosowałem w ankiecie. Póki co wynik uważam za niezły - przy czym faktycznie, można odczuć już typowe także i w mikronacjach - zmęczenie gabinetu, gdy mija połowa kadencji.
- Chamberlain
- obywatel
- Kontakt:
Będzie druga kadencja? A przynajmniej podejście?Wojciech Bombina pisze: ↑12 cze 2025, 20:34 Nadmienię, że sam nie głosowałem w ankiecie. Póki co wynik uważam za niezły - przy czym faktycznie, można odczuć już typowe także i w mikronacjach - zmęczenie gabinetu, gdy mija połowa kadencji.
A spowolnienie widać wszędzie, wystarczy wejść na Nowiny. Końcówka roku szkolnego/akademickiego, rusza sesja. Nie ma na czym oka zawiesić.
- Wojciech Bombina
- Premier
- Kontakt:
Moja dotychczasowa historia polityczna w KD uczy, że wybory potrafię wygrać tylko i wyłącznie, gdy jestem jedynym kandydatem

- Anastasia Windsachen
- NIM:
- Kontakt:
Rząd Królewski zwierciadłem Polskiego Rządu czy na odwrót?Wojciech Bombina pisze: ↑12 cze 2025, 00:46 Mam wrażenie, że głównym problemem Rządu Królewskiego jest to, że za mało się chwali.
- Wojciech Bombina
- Premier
- Kontakt:
Wszyscy są moimi marnymi imitatoramiAnastasia Windsachen pisze: ↑13 cze 2025, 18:37 Rząd Królewski zwierciadłem Polskiego Rządu czy na odwrót?

- Edward Ebruz
- obywatel
- Numer GG: 8606140
- NIM: 873817
- Kontakt:
Nie da się ukryć, że obserwujemy mocne spowolnienie. Mam wrażenie, że w maju wyrobiliśmy 150% przy kładzeniu cegieł i chyba odparzyliśmy sobie dłonie jak nieszczęsny Birkut. Czy Rząd przewiduje jakieś fajerwerki na finiszu kadencji?
Edward J. Ebruz, r.s.
- Wojciech Bombina
- Premier
- Kontakt:
Szczerze przyznam - mam pomysł na drobne fajerwerki, ale nie mogę obiecać, że starczy mi czasu. A co do meritum - od początku wszyscy mówili, że majowego tempa się nie da utrzymać, każdy to wiedział, ale żyliśmy nadzieją, że pokonamy prawidła mikroświata. Jak widać nie pokonaliśmy, i jesteśmy teraz na etapie swego rodzaju umocnienia stabilnej aktywności.Edward Ebruz pisze: ↑21 cze 2025, 15:05Nie da się ukryć, że obserwujemy mocne spowolnienie. Mam wrażenie, że w maju wyrobiliśmy 150% przy kładzeniu cegieł i chyba odparzyliśmy sobie dłonie jak nieszczęsny Birkut. Czy Rząd przewiduje jakieś fajerwerki na finiszu kadencji?