Taubuszecki Instytut Geodezyjny
- Maciej Hergemon
- członek Rządu Królewskiego
- NIM: 591374
- Kontakt:
Taubuszecki Instytut Geodezyjny
Taubuszecki Instytut Geodezyjny ma przyjemność przedstawić Państwu pierwszą wersję Atlasu Fizycznego Taubuszetii Górskiej.

Re: Taubuszecki Instytut Geodezyjny
Piękne! Czy czarne linie w miejscowościach to ich główne ulice? Obergurrstein chyba ma zamiar się rozszerzać.
Mat Max von Salvepol
Daniel von Witt pisze: ↑13 sty 2019, 02:15 Liczy się adrenalinka xD i na tym może już poprzrstane, chociaż głowa pełna jest myśli tym, co tu poruszone zostało nie mówiąc już nawet o tym, co zakryte.
- Tannegard
- Król Dreamlandu i Scholandii
- NIM: 279138
- Kontakt:
Dobra robota. Podłożone cienie rzeźby terenu dodają dodatkowego uroku. W dolnie rzeki Ehgal widzimy jakiś Park Krajobrazowy?
- Maciej Hergemon
- Kontakt:
Tauburg-Obergurrsten-Babbelbach to obszar tzw. Gurr Gebiet, niegdysiejszego zagłębia kopalnianego kraju, które z powodu nieopłacalności wydobycia nieco podupadło, z Taunitz płyną już od dawna jednoznaczne sygnały, że stolica jest zainteresowana inwestowaniem w tą niegdysiejszą perłę w koronie Jury Taubskiej.
Dolina rzeki Ehgal to istotnie obszar wyjątkowego piękna prawem chroniony. W dawnych meandrach rzeki Ehgal, pośród bagien i torfowisk mamy szansę na napotkanie unikatowego w skali mikroświatowej Gruchacza Moinidzkiego. Te wyjątkowe ptaki, z bardziej wysublimowanych czasów, charakteryzowały się niezwykle błyszczącym upierzeniem, co powodowało, że były obiektem pożądania wśród ludów tubylczych. Złowione Gruchacze Moinidzkie były tradycyjnym podarkiem górali taubuszeckich dla uczczenia wyjątkowych okoliczności lub wyjątkowych osób. Dzisiaj niestety zagrożone wyginięciem stąd i proceder został w dużej mierze wytępiony.
Parkę Gruchaczy Moinidzkich można podziwiać w Zoo w Dreitubatalu, wstęp jest bezpłatny.
Pierwszym dla mnie skojarzeniem z nazwą "Taubuszetia" jest to, że to górska kraina, zamieszkana przez turkmeńskich koczowników i pasterzy. Tym bardziej zaskoczyłem się nazwami miejscowości w stylu Edelweiss. Sama mapa naprawdę mi się podoba, podziwiam trud włożony w jej wykonanie i osobiście proszę o więcej.
- Maciej Hergemon
- Kontakt:
Mi się Baldwin kojarzy z trędowatym Królem dawno nieistniejącego państwa, no i wszystko spoko tylko gdzie Korona?