Wniosek

Główne miejsce działania państwowej administracji. Tutaj można załatwiać wszystkie sprawy urzędowe.
Awatar użytkownika
Baldwin
urzędnik dworski
NIM: 318196
Kontakt:

Wniosek

Post autor: Baldwin »

Wasza Królewska Mość,

od jakiegoś czasu dość biernie przyglądam się funkcjonowaniu Królestwa, ubolewając nad jego obecnym stanem. Kiedyś to było, mówili, kiedyś to było... A może nie jest z nami jeszcze aż tak źle? A może kiedyś to dopiero będzie? Dreamland ma jedną zasadniczą przewagę nad innymi państwami, które trzymają się niczym glob na barkach Atlasa siłą swych założycieli, którzy są dalej obecni i doglądają swych dzieł - za Dreamlandem nie stoi osoba a idea. Gdy kolejne fora padają, to stoi niewzruszenie i w dalszym ciągu znajdują się ci, którzy trwonią kilkadziesiąt złotych na opłacenie serwera. Z tymi pieniędzmi można by było zrobić przecież wiele pożyteczniejszych rzeczy. Doceniam pracę Macieja i Aleksandra, którzy trzymali na kroplówce to państwo, doceniam wreszcie poświęcenie WKM (na tronie spodziewałbym się każdego, ale nie kolegi Andy'ego). Chciałbym niniejszym przyłączyć się do operacji podtrzymania dreamlandzkiej nieboszczki a żeby dodać temu symboliki, proszę niniejszym o zmianę moich danych osobowych na Baldwin. Po prostu! Dla nowego dzieła potrzeba zerwania z dawnym malkontenctwem i gnuśnością i odświeżenia. Zamierzam się dobrze bawić w Królestwie, to czy będzie to miesiąc, dwa czy pół roku, czas pokaże...

Proszę także o nadanie skromnego kawałka ziemi jako lenno, abym mógł czymś się zająć. Lokalizację przesłałem drogą pocztową.

Dziękuję
Awatar użytkownika
matmax
obywatel
NIM: 442028
Kontakt:

Re: Wniosek

Post autor: matmax »

Cieszy bardzo ta decyzja. Więcej osób do tańca, zawsze lepiej :)
Mat Max von Salvepol
Daniel von Witt pisze: 13 sty 2019, 02:15 Liczy się adrenalinka xD i na tym może już poprzrstane, chociaż głowa pełna jest myśli tym, co tu poruszone zostało nie mówiąc już nawet o tym, co zakryte.
Awatar użytkownika
Tannegard
Król Dreamlandu i Scholandii
NIM: 279138
Kontakt:

Post autor: Tannegard »

Miło widzieć nowe otwarcie. Kawałek ziemi przyznajemy, co by Wasza Ekscelencja mógł uprawiać marchewki i realizować swoją wizję, ku chwale Królestwa !
Awatar użytkownika
Aleksander
przewodniczący obrad Parlamentu
NIM: 435954
Herb: a13
Kontakt:

Post autor: Aleksander »

Dwa razy jednego dnia mnie pochwalono. Chyba już zaczęli czychać na spadek po mnie.
(-) Alexander, r.s.
Awatar użytkownika
Edward Ebruz
obywatel
Numer GG: 8606140
NIM: 873817
Kontakt:

Post autor: Edward Ebruz »

Baldwin pisze: 24 mar 2025, 17:48 Dla nowego dzieła potrzeba zerwania z dawnym malkontenctwem i gnuśnością i odświeżenia. Zamierzam się dobrze bawić w Królestwie, to czy będzie to miesiąc, dwa czy pół roku, czas pokaże...
Bardzo dobry ruch. Trzymam za słowo. Gaszenie papierosów na własnym udzie to ostatnia rzecz, jakiej dziś potrzebujemy. Powoli odbijamy się od dna. Chcę wierzyć, że najpóźniej latem — również dzięki Panu — będzie tutaj na czym zawiesić oko. Ja sam również zamierzam dołożyć do piecyka.

Jakie plany wobec nowego lenna? Widzę, że Pański wybór padł na surmalajską Gedanię. To ciekawa osada, z którą w przeszłości związanych było m.in. dwóch przyszłych kanclerzy Księstwa Sarmacji: Siergiusz Asketil i wciąż aktywny Paweł van der Gibson, wówczas jeszcze obywateli Dreamlandu. Przez pewien czas obaj wspólnie animowali klub piłkarski SKP Rothen Gedania. Może w Gedanii znajduje się jakiś czakram? Oby i Pana nie wywiało w przyszłości na saksy do Grodziska.
Edward J. Ebruz, r.s.
Awatar użytkownika
Baldwin
urzędnik dworski
NIM: 318196
Kontakt:

Post autor: Baldwin »

Edward Ebruz pisze: 26 mar 2025, 21:49 Jakie plany wobec nowego lenna?
Zaadaptowanie na nowo miasta, jakaś mapka. Miejsce na sanatorium, muzeum i pałac. Ogólnie jest wiele pomysłów, ale najpierw muszę dostać papier z Ekorre.
Edward Ebruz pisze: 26 mar 2025, 21:49 Powoli odbijamy się od dna. Chcę wierzyć, że najpóźniej latem — również dzięki Panu — będzie tutaj na czym zawiesić oko.
To odbijamy się to raczej zbyt mocne stwierdzenie. Żeby było na czym budować, musielibyśmy zacząć rozbudzać codzienną dyskusję i skończyć z lurkowaniem forum...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnioski urzędowe”