Kulega Minister, zapewne ze swojej wrodzonej skromności, nie wspomniał, że w charakterze supportu po pkt 6 odbędzie się występ baletowy Ministerstwa Bezpieczeństwa Narodowego, a w Drosselmeyera wcieli się sam kulega Minister. Nie czas na fałszywą skromność!
Natomiast, zanim przejdziemy do clou programu, czyli mojego tańca, pora na otwarcie posiedzenia. Przed wyborem sekretarza, powinno być przemówienie, nie miałem czasu go samemu napisać, ale asystent - pan mgr Mieczysław Sebastian Kupilot - napisał mi je i dał na kartce, którą to kartkę teraz odczytam:
Szanowni Państwo,
Serdecznie witam wszystkich na naszej konferencji poświęconej bezpieczeństwu i innowacjom, które mają na celu poprawę jakości naszego życia. Dziękuję za Waszą obecność i zaangażowanie w te ważne tematy, które będą dziś omawiane.
Rozpocznijmy od tematu, który z pewnością wywołuje wiele emocji – wykorzystanie mefedronu jako środka poprawiającego bezpieczeństwo na drodze. Choć może to brzmieć kontrowersyjnie, badania wskazują, że odpowiednie użycie tego środka może mieć potencjalne korzyści w kontekście poprawy koncentracji kierowców. Dyskusja na ten temat z pewnością będzie wnikliwa i pełna fachowych analiz.
Przechodząc do kolejnego ważnego zagadnienia – nowe narzędzia do zwalczania przemocy domowej. Technologia i innowacje mogą odegrać kluczową rolę w ochronie ofiar i zapobieganiu aktom przemocy. Z niecierpliwością czekam na prezentację nowoczesnych rozwiązań, które wprowadzą rewolucyjne zmiany w tej dziedzinie.
W związku z naszym zaangażowaniem w poprawę bezpieczeństwa na drogach, chciałbym oficjalnie zaprezentować naszego nowego konsultanta ds. bezpieczeństwa na drogach. Jego doświadczenie i wiedza będą nieocenione w dalszych działaniach mających na celu minimalizowanie ryzyka na naszych drogach.
Jestem również podekscytowany, mogąc ogłosić, że wieczorem będziemy mieli zaszczyt obejrzeć balet „Dziadek do orzechów” z udziałem Ministra Bezpieczeństwa Narodowego. To wyjątkowe wydarzenie, które łączy w sobie kulturę i zaangażowanie naszych liderów w promowanie bezpieczeństwa.
Nie możemy zapomnieć o specjalnym występie, w którym Premier zatańczy wraz ze swoim miniaturowym sobowtórem. To pokaz nie tylko humoru i dystansu do siebie, ale także symbol współpracy i jedności w naszych wspólnych działaniach na rzecz bezpieczeństwa.
Podczas naszej konferencji będziemy mieli okazję wysłuchać wielu ekspertów i prelegentów, którzy podzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem. Mam nadzieję, że te prezentacje zainspirują nas do dalszego działania i wprowadzania pozytywnych zmian w naszych społecznościach.
Niech ta konferencja będzie okazją do wymiany myśli, debat i nawiązywania nowych, wartościowych kontaktów. Wierzę, że wspólnie możemy osiągnąć wiele, jeśli będziemy działać z determinacją i zaangażowaniem.
Chciałbym również podziękować wszystkim organizatorom i partnerom, którzy przyczynili się do realizacji tego wydarzenia. Wasza praca i wsparcie są nieocenione.
Na zakończenie chciałbym życzyć wszystkim owocnych obrad, inspirujących dyskusji i miłych chwil spędzonych podczas dzisiejszego dnia. Mam nadzieję, że wyjdziemy stąd z nowymi pomysłami i energią do wprowadzania zmian.
Dziękuję za uwagę i życzę wszystkim udanej konferencji.