Homagium Sir Bombiny

Lenno barona Wojciecha Bombiny.
Awatar użytkownika
Femme Mystere
NIM: 413728
Kontakt:

Re: Homagium Sir Bombiny

Post autor: Femme Mystere »

Poważny temat, jaki rozpoczął @Bombina sprawił, że uśmiech spełzł z ust kobiety. Znów skierowała wzrok na okno, o którego szyby bębniły krople deszczu, idealnie wpasowujące się w ciężki nastrój. Czy wierzyła w powodzenie jakichkolwiek działań? Nie. Czy źle żyło jej się w Edelweiss pod ciepłym skrzydłem Heinza-Wernera Grünera? Nie mogłaby powiedzieć ani jednego złego słowa o swojej obecnej sytuacji. Tak, wielka szkoda, że @Bombina nie chciał tylko powspominać dawnych czasów. Niektóre tematy w życiu wymagały jednak zastanowienia. Nawet, jeśli wydawały się rzeczą z góry straconą. I niekomfortową.

- Cieszy mnie, że odpowiadasz na wezwanie losu, Wojciechu. Któż inny niż ty? – powiedziała poważnie, gdy sługa odszedł. Wychyliła swój napój. – Czy naprawdę wierzysz, że coś jeszcze można zrobić? – zapytała, zastanawiając się, co będzie robić w tej opustoszałej posiadłości w tej deszczowej krainie pod jego nieobecność. – Też chciałabym w to wierzyć. – zwieńczyła.
Lieselotte Augentrost
Awatar użytkownika
Bombina
NIM: 352373
Kontakt:

Re: Homagium Sir Bombiny

Post autor: Bombina »

- Cóż, produkcji Zielnyborskiej Herbaty nie udało się przenieść, ale co innego dokumenty, dzieła sztuki i tym podobne. Tron do kultury większej wagi od lat nie przykładał, natomiast moi ludzie pilnowali cały czas co się dzieje na czarnym rynku. - w tym miejscu baron roześmiał się niczym za dawnych dobrych lat - Na pewno doskonale pamietasz nocnik Hergoliena Wielkiego stłuczony przez znanego wszystkim diuka? Dasz wiarę, że w Srebrnym Rogu od dawna mają gipsową kopię? Zobacz, oryginał jako w końcu własność rodową, trzymam tutaj w gablocie.

Bombina nalał po jeszcze jednej kolejce - W każdym razie, zanim utraciłem obywatelstwo i musiałem udać się na emigrację zabezpieczyliśmy naprawdę wiele. Do teraz jeszcze jak jest okazja to skupujemy cenne dzieła, na teutońskim dworze roi się od obcokrajowców, którzy mają lepkie rączki, wystarczy mieć kilka dobrze położonych lombardów. Teutońska historia, język i kultura wymagają ich zachowania dla przyszłych pokoleń, nawet jeśli nie będą to już teutońskie pokolenia.

Podszedł do okna i wskazał bliżej nieokreślony kierunek w ciemnościach - Tuż obok, w Nebulheim, imigranci teutońscy założyli Instytut, który ma się tym zająć. Na patrona wybrali Kedara via Margończyka, który zawsze kierował się wyłącznie dobrem narodu i nie dbał o osobiste korzyści. Czy zechcesz pod moja nieobecność zapoznać się ze znajdującymi się tam zbiorami i rozważyć zaangażowanie się w jego działalność? - zapytał.
Załączniki
Nocnik Hergoliena Wielkiego stłuczony przez diuka de Zaym. Oryginał, a nie gówniana kopia.
Nocnik Hergoliena Wielkiego stłuczony przez diuka de Zaym. Oryginał, a nie gówniana kopia.
baron Wojciech desłetudo Bombina Maxima
ODPOWIEDZ

Wróć do „Desłetudo Maxima”