Szanowni Obywatele,
Mam przyjemność przygotować pierwsze od dłuższego czasu wybory na stanowisko Premiera Królewskiego Rządu Dreamlandu. Jak widzę kampania już się rozpoczęła, zatem czym prędzej otwieram nabór kandydatów. Proszę o zgłoszenia w tym wątku w terminie do najbliższej soboty 28.09 do godz. 18:00. Dokładny termin wyborów zostanie podany w najbliższych dniach.
Wybory Premiera - Kampania Wyborcza
- Aleksander
- król-senior
- NIM: 435954
- Herb: a13
- Kontakt:
Re: Wybory Premiera - zgłaszanie kandydatów.
W imieniu CIAP zgłaszam kandydata barona Wojciecha Bombinę.
(-) Alexander, r.s.
Wasza Królewska Mość,
Obywatele itd.,
Oczywiście potwierdzam wolę kandydowania. Niżej krótkie CV przesądzające o tym, że powinienem zostać premierem.
Mój ojciec był cesarzem, jeden brat był królem, drugi brat był regentem, a trzeci wielkim łowczym. Jeden syn był królem, drugi kanclerzem, a trzeci ministrem, wnuk też był królem. Były teść też był królem. Ojciec byłego teścia był zresztą księciem. Bratanek był królem. Bratanica jest cesarzową. Była żona jest rozwódką po arcyksięciu.
No chyba widać, że mnie się po prostu należy zostać premierem.
Jedyne urzędowe zdjęcie jakie mam, to mi zrobili kiedyś sarmaccy okupanci, więc daję takie, na którym płynę jachtem.
Obywatele itd.,
Oczywiście potwierdzam wolę kandydowania. Niżej krótkie CV przesądzające o tym, że powinienem zostać premierem.
Mój ojciec był cesarzem, jeden brat był królem, drugi brat był regentem, a trzeci wielkim łowczym. Jeden syn był królem, drugi kanclerzem, a trzeci ministrem, wnuk też był królem. Były teść też był królem. Ojciec byłego teścia był zresztą księciem. Bratanek był królem. Bratanica jest cesarzową. Była żona jest rozwódką po arcyksięciu.
No chyba widać, że mnie się po prostu należy zostać premierem.
Jedyne urzędowe zdjęcie jakie mam, to mi zrobili kiedyś sarmaccy okupanci, więc daję takie, na którym płynę jachtem.
baron Wojciech desłetudo Bombina Maxima
- Aleksander
- król-senior
- NIM: 435954
- Herb: a13
- Kontakt:
(-) Alexander, r.s.
- Tannegard
- Król Dreamlandu i Scholandii
- NIM: 279138
- Kontakt:
Zamykamy przyjmowanie kandydatur. Stwierdzam iż jedynym kandydatem na Premiera Rządu Królewskiego jest baron Wojciech Bombina, zgłoszony przez komitet CIAP. Obwieszczenie o terminie oraz trybie wyborów niebawem ukaże się w dziale "Ogłoszenia urzędowe"
Szanowny Panie baronie, moje pytanie dotyczy najsłabiej sytuowanych obywateli. Czy da się lepiej związać koniec z końcem? Nie jest tajemnicą, że mam na myśli obywateli głównie terytoriów Pańskiej baronii, gdyż pod Pańskim zarządem są najbiedniejsze tereny w Królestwie, choć nikt nie wie gdzie one tak naprawdę są. Jednak ta kwestia spędza sen z powiek wszystkim mieszkańcom i może mieć ogromny wpływ na wynik wyborów. Ale co zamierza Pan uczynić żeby tą katastrofalną sytuację poprawić?
Pani Krystyna dopytuje także co z obiecanymi już dawno temu, huśtawkami na każdym osiedlu?
Niniejszym oficjalnie rozpoczyna się kampania wyborcza, można zadawać pytania kandydatowi.
Szanowny Panie baronie, moje pytanie dotyczy najsłabiej sytuowanych obywateli. Czy da się lepiej związać koniec z końcem? Nie jest tajemnicą, że mam na myśli obywateli głównie terytoriów Pańskiej baronii, gdyż pod Pańskim zarządem są najbiedniejsze tereny w Królestwie, choć nikt nie wie gdzie one tak naprawdę są. Jednak ta kwestia spędza sen z powiek wszystkim mieszkańcom i może mieć ogromny wpływ na wynik wyborów. Ale co zamierza Pan uczynić żeby tą katastrofalną sytuację poprawić?
Pani Krystyna dopytuje także co z obiecanymi już dawno temu, huśtawkami na każdym osiedlu?
- Maciej II
- Gubernator Dreamlandu i Scholandii
- NIM: 591374
- Kontakt:
Re: Wybory Premiera - Kampania Wyborcza
W imieniu FryPZK zadaję Panu Bombina następujące pytania:
Dziękuję.
1. Czy studiuje i stosuje pan w praktyce podstawowe tezy Pierwszego z rodu Fryssau? W jaki sposób planuje Pan zapewnić społeczeństwu możliwość codziennego studiowania dzieł Pierwszego z rodu Fryssau?
2. Dlaczego może być, że ob. Bombina, który od niedawna jest członkiem społeczności dostaje tytuł zarezerwowany dla arystokracji (od barona wzwyż)? A teraz chce zostać Premierem Królestwa Dreamlandu, gdy nie zarządzał nawet większą jednostką administracyjną? Nie może być chaosu w Dreamlandzie, który latami był tolerowany i każdy, który nie był arystokratom dostawał lenno, a teraz zostaje Premierem? Jak Pan uporządkuje Dreamland i naprawi te błędy okresu postedwardiańskiego?
3. Jaki ma Pan plan na walkę z lewackimi trollami dreamlandzkimi i na zwycięstwo powagi i zniszczenie trollingu?
4. Jaki jest Pana ulubiony cytat z Purpurowej Książeczki Mojej Walki o Społeczeństwo Pandreamlandzkie i jej Konsekwencje?
2. Dlaczego może być, że ob. Bombina, który od niedawna jest członkiem społeczności dostaje tytuł zarezerwowany dla arystokracji (od barona wzwyż)? A teraz chce zostać Premierem Królestwa Dreamlandu, gdy nie zarządzał nawet większą jednostką administracyjną? Nie może być chaosu w Dreamlandzie, który latami był tolerowany i każdy, który nie był arystokratom dostawał lenno, a teraz zostaje Premierem? Jak Pan uporządkuje Dreamland i naprawi te błędy okresu postedwardiańskiego?
3. Jaki ma Pan plan na walkę z lewackimi trollami dreamlandzkimi i na zwycięstwo powagi i zniszczenie trollingu?
4. Jaki jest Pana ulubiony cytat z Purpurowej Książeczki Mojej Walki o Społeczeństwo Pandreamlandzkie i jej Konsekwencje?
Dziękuję.
---
marszałek Maciej II zu Hergemon à de Ebruz - van der Pohl, r.s.
marszałek Maciej II zu Hergemon à de Ebruz - van der Pohl, r.s.
Re: Wybory Premiera - Kampania Wyborcza
Wasze Królewskie Mości (a także inni szlachetnie urodzeni, którzy to czytają),Szanowny Panie baronie, moje pytanie dotyczy najsłabiej sytuowanych obywateli. Czy da się lepiej związać koniec z końcem? Nie jest tajemnicą, że mam na myśli obywateli głównie terytoriów Pańskiej baronii, gdyż pod Pańskim zarządem są najbiedniejsze tereny w Królestwie, choć nikt nie wie gdzie one tak naprawdę są. Jednak ta kwestia spędza sen z powiek wszystkim mieszkańcom i może mieć ogromny wpływ na wynik wyborów. Ale co zamierza Pan uczynić żeby tą katastrofalną sytuację poprawić?
W istocie, podczas mojej nieobecności w Desłetudzie Maximy doszło do licznych nieprawidłowości. Ludność rdzenna wzbogaciła się rozkradając majątki folwarczne, imigranci ciprofloksjańscy dorobili się małych fortun na szmuglu papierosów, a gastarbajterzy teutońscy po raz kolejny pokazali, że potrafią się urządzić w każdej dupie. Krótko mówiąc, na chwilę spuściłem ich z oka i wszystkim zaczęło się żyć nawet jako tako.
Plan naprawczy został już wdrożony i wszystko zmierza ku normalizacji. Teutończykom - klasycznie - podrzucono kilku lipnych wrogów, tak by realizowali interes leocki, uwolniono rynek podrabianych papierosów, a o wcześniejszy niedobór oskarżono reakcjonistów ciprofloksjańskich, a ludności rdzennej jak zawsze dano po mordzie i wszystko zebrano.
Najpóźniej więc dzień przed wyborami osiągniemy pożądany stan modelowej biedy w Maximie, co nieodmiennie wpływa pozytywnie na wyborców z innych regionów. Na marginesie wskazuję, że Desłetudo niezmiennie leży na bagnach.
Zaraz po wyborach je zdemontujemy, żeby te małe kurwie darły ryja w środku bloków, a nie na zewnątrz.Pani Krystyna dopytuje także co z obiecanymi już dawno temu, huśtawkami na każdym osiedlu?
Wprowadzimy dwie dodatkowe godziny obowiązkowej religii.Czy studiuje i stosuje pan w praktyce podstawowe tezy Pierwszego z rodu Fryssau? W jaki sposób planuje Pan zapewnić społeczeństwu możliwość codziennego studiowania dzieł Pierwszego z rodu Fryssau?
Po tym jak po raz kolejny zabrali mi tytuły sarmackie (im się to nigdy chyba nie znudzi) Asia powiedziała, że mogę zostać teutońskim baronem, a jak bym się bardziej zasłużył dla Teutonii to nawet mogę dostać jakieś małe lenno. Spytałem Olka co o tym sądzi i dał mi tytuł i lenno za frajer, żeby nie mieć przypałowego ojca z gminu. Premierem natomiast życzę sobie teraz zostać by móc się wykazać i dostać tytuł hrabiego, bowiem w tłumaczeniu na teutoński jest to tytuł grafa, który też kiedyś miałem i mi się bardzo taki tytuł podoba.Dlaczego może być, że ob. Bombina, który od niedawna jest członkiem społeczności dostaje tytuł zarezerwowany dla arystokracji (od barona wzwyż)? A teraz chce zostać Premierem Królestwa Dreamlandu, gdy nie zarządzał nawet większą jednostką administracyjną? Nie może być chaosu w Dreamlandzie, który latami był tolerowany i każdy, który nie był arystokratom dostawał lenno, a teraz zostaje Premierem? Jak Pan uporządkuje Dreamland i naprawi te błędy okresu postedwardiańskiego?
Delegalizacja, depenalizacja i detencja.Jaki ma Pan plan na walkę z lewackimi trollami dreamlandzkimi i na zwycięstwo powagi i zniszczenie trollingu?
Nie czytam książek, ja je piszem.Jaki jest Pana ulubiony cytat z Purpurowej Książeczki Mojej Walki o Społeczeństwo Pandreamlandzkie i jej Konsekwencje?
baron Wojciech desłetudo Bombina Maxima