Dzień dobry
- Arthur de Rivey
- NIM:
- Kontakt:
Dzień dobry
Dzień dobry. Nazywam się Arthur de Rivey i wczoraj przybyłem do portu w Dreamopolis. Powracam do Mikroświata po dłuższej przerwie. Chciałbym pozostać w Dreamlandzie i włączyć się na tyle, na ile to będzie możliwe, w dążenia do przynajmniej częściowego przywrócenia jego dawnej świetności.
- Tannegard
- Król Dreamlandu i Scholandii
- NIM: 279138
- Kontakt:
Re: Dzień dobry
Dzień dobry,
Proszę się rozgościć. Jesli mial Pan wcześniej konto w Dreamlandzie, to istnieje możliwość odzyskania dawnej tożsamości, lub pozostania przy nowym image.
Z pewnością też będzie Pan miał szansę włączyć się w pracę nad przebudzeniem kraju. A są jakies szczególnie ulubione dziedziny w których lubuje się Pan realizować? Jesli je Pan zdradzi, to łatwiej będzie wpleść w nurt odbudowy.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do kontaktu.
Proszę się rozgościć. Jesli mial Pan wcześniej konto w Dreamlandzie, to istnieje możliwość odzyskania dawnej tożsamości, lub pozostania przy nowym image.
Z pewnością też będzie Pan miał szansę włączyć się w pracę nad przebudzeniem kraju. A są jakies szczególnie ulubione dziedziny w których lubuje się Pan realizować? Jesli je Pan zdradzi, to łatwiej będzie wpleść w nurt odbudowy.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do kontaktu.
- Arthur de Rivey
- NIM:
- Kontakt:
Dziękuję za powitanie, Wasza Królewska Mość. Jest sporo dziedzin, w których lubię i mógłbym działać w zależności od sytuacji, potrzeb i ochoty, między innymi polityka, prawo, dyplomacja, nauka czy aktywność na płaszczyźnie regionalnej. Sądzę, że chciałbym działać w więcej, niż jednej z powyższych sfer, zwłaszcza, że obecne warunki kadrowe Dreamlandu nie sprzyjają szczególnej specjalizacji. Do zjawienia się w Dreamlandzie zachęciła mnie proklamacja Waszej Królewskiej Mości, z której treścią się zdecydowanie zgadzam, dlatego chętnie zaangażuję się w działania na rzecz zmian utrzymanych w jej duchu. Z chęcią przyjmę wszelkie propozycje sposobu takiego zaangażowania. Osobiście też mam kilka pomysłów, które mam nadzieję w najbliższym czasie przedstawić.
- Tannegard
- Król Dreamlandu i Scholandii
- NIM: 279138
- Kontakt:
Prawie na każdym z tych dziedzin jest pole do popisu. Niebawem czeka Nas poważna dyskusja ustrojowa dla Królestwa. Elastycznego sposobu organizacji Państwo na dobre i złe czasy. Pasjonaci polityki, prawnicy i ogólnie zaangażowani mieszkańcy w tej materii będą na wagę złota.
Możliwości działań w regionach także są praktycznie wszędzie otwarte. Obecnie mamy system lenny, ale czy tak pozostanie, czy nastąpi powrót do firmy prowincji, lub jakiejś hybrydy lenn i prowincji, ta dyskusja także przed nami. Tutaj zdecydowanie ważniejsza jest kwesta gdzie sam zainteresowany się dobrze czuje, czy z jakim regionem kraju się identyfikuje, gdzie po prostu chciałby zbudować swój dom.
Jak najbardziej proszę śmiało przedstawiać swoje wizje i pomysły, ja oczywiście zgodnie z proklamacją oferuję pełną otwartość i mogę obiecać że bezrobocie w Dreamlandzie to termin obcy.
Możliwości działań w regionach także są praktycznie wszędzie otwarte. Obecnie mamy system lenny, ale czy tak pozostanie, czy nastąpi powrót do firmy prowincji, lub jakiejś hybrydy lenn i prowincji, ta dyskusja także przed nami. Tutaj zdecydowanie ważniejsza jest kwesta gdzie sam zainteresowany się dobrze czuje, czy z jakim regionem kraju się identyfikuje, gdzie po prostu chciałby zbudować swój dom.
Jak najbardziej proszę śmiało przedstawiać swoje wizje i pomysły, ja oczywiście zgodnie z proklamacją oferuję pełną otwartość i mogę obiecać że bezrobocie w Dreamlandzie to termin obcy.
- Arthur de Rivey
- NIM:
- Kontakt:
Z chęcią wezmę udział w pracach nad nową formułą ustrojową dla Dreamlandu, zarówno na etapie tworzenia koncepcji, jak i ubierania jej w szaty nowej ustawy zasadniczej. Mam niepełną wiedzę o wydarzeniach ostatnich kilku lat, ale moje osobiste zdanie jest takie, że błędem było zrywanie z dreamlandzką tradycją oraz ustrojowe zwijanie Królestwa ostatecznie zwieńczone resetem i zamianą go w adhokrację. Dostosowanie ustroju państwa i organizacji regionów do sytuacji demograficznej nie powinno polegać na likwidacji pól, na których mogą realizować się obecni i potencjalni nowi obywatele. Nie znaczy to oczywiście, by należało teraz podejmować próby odtworzenia ustroju czasów przededwardiańskich ani nawet edwardiańskich, ale warto przywrócić w nowej formie część tego, co niegdyś nadawało Dreamlandowi jego wyjątkową specyfikę. W kwestii regionów, na przykład, trudno byłoby dziś o dawną mnogość prowincji z własnymi strukturami władzy, ale nie powinno się rezygnować z regionów o określonej, budowanej przez pokolenia tożsamości kulturowej.
- Fryderyk von Baden
- dyplomata zagraniczny
- NIM:
- Kontakt:
Chciałbym przywitać się z Szanownym Panem Arturem. Witam jako gość zagraniczny. Życzę wielu dobrych chwil spędzonych na forum, powodzenia w karierze w Dreamlandzie. 

Friedrich III. Großherzog von Baden
Poseł Nadzwyczajny i Pełnomocny JCM
Poseł Nadzwyczajny i Pełnomocny JCM
- Arthur de Rivey
- NIM:
- Kontakt:
Dziękuję i cieszę się, że goście zagraniczni nadal odwiedzają Dreamland.