Zamierzałem umieścić ten wątek w dziale KSI, ale zauważyłem, że ów dział został zarchiwizowany.
W panelu użytkownika jest możliwość ustawienia stylu „dreamland2021”, który z tego, co pamiętam, był kiedyś domyślnym stylem forum Królestwa. Wprowadzany przezeń nastrój pasuje do dreamlandzkiego klimatu, a poza tym jest on po prostu ładniejszy od stylu obecnego i wydaje mi się, że nie jest to tylko moja opinia. Być może przywrócenie wspomnianego stylu jako wyświetlanego niezalogowanym oraz tym zalogowanym, którzy sami tego nie zmienią polepszyłoby jakość korzystania z forum i zachęciłoby do odwiedzania go częściej?
Nie wiem, czy inni podzielają moje zdanie w tym temacie, ale można również przedyskutować temat ikon działów. O ile ikony działów lenn (i potencjalnie w przyszłości prowincji) w postaci ich herbów są miłym dodatkiem, o tyle uważam, że utrzymane w pastelowych barwach i specyficznej „nowoczesnej” korporacyjnej stylistyce pozostałe ikony nie pasują do Dreamlandu, niepotrzebnie rozpraszają uwagę i w wielu przypadkach są dopasowane na siłę.
Propozycje dot. wyglądu forum
- Arthur de Rivey
- NIM:
- Kontakt:
- Tannegard
- Król Dreamlandu i Scholandii
- NIM: 279138
- Kontakt:
Re: Propozycje dot. wyglądu forum
Osobiście także wolę starszy motyw. Uruchomiłem ankietę, zobaczymy który motyw okaże się bardziej popularny. Natomiast co do szczegółów ikon, w tej chwili całą moją uwagę absorbują trzy inne tematy (strona, ustrój i rocznica) a wakacje za pasem. Toteż w najbliższym czasie na pewno nie znajdę czasu żeby nad forum popracować. Ale jeśli ktoś czuje się na siłach i chciałby się podjąć wyszukania, bądź stworzenia nowych utrzymanych w klimacie ikon, to oczywiście taka inicjatywa zostanie powitana z otwartymi rękoma i poddana ocenie społecznej.
- Arthur de Rivey
- NIM:
- Kontakt:
W żadnym wypadku nie sugeruję zajmowania się teraz nowym zestawem ikon. Myślałem raczej o likwidacji ikon innych, niż ikony jednostek terytorialnych (na stałe lub do czasu opracowania nowej ich koncepcji), ale nie wiem, jakie jest zdanie innych w tym temacie. Tak czy inaczej, kwestia ikon jest drugorzędna dla wyglądu forum wobec jego motywu.
- Sheldon Anszlus Lovelace
- NIM:
- Kontakt:
Osobiście uważam, że motyw Królestwo mi bardziej odpowiada, pamiętajmy że Królestwo powinno przyciągać uwagę, a nie powiewać starością.
(-) Sheldon Anszlus Lovelace
平和と進歩
Pokój i Postęp
平和と進歩
Pokój i Postęp
- Tannegard
- Król Dreamlandu i Scholandii
- NIM: 279138
- Kontakt:
Wydaje mi sie ze motyw dreamland2021 nie powiewa starością. "Zielonkawość" kojarzy się z krajem i nie wydaje mi się żeby ten wystrój kogoś odrzucał od forum. Co najwyzej te standardowe forumowe ikonki wątków są troche archaiczne i chyba jakiekolwiek inne, czy te w obecnym układzie będą lepsze.