Zaproszenie do Międzynarodowej Unii Komunikacyjnej
- Sheldon Anszlus Lovelace
- NIM:
- Kontakt:
Zaproszenie do Międzynarodowej Unii Komunikacyjnej
Dzień dobry,
Przychodzę do was z zaproszeniem do Międzynarodowej Unii Komunikacyjnej.
Możecie zapytać czym to tak właściwie jest? Otóż polega to na tym, że w Nowinach, dla osób zweryfikowanych w systemie stempel, wyświetlane są powiadomienia z forów, które dołączyły do MUK.
W ramach systemu działają już takie państwa jak: Edelweiss, Leocja, Nordata, ZKRR, Voxland, Niemcy, Bastion, Bizancjum, Orbita, Fenocja i Sarmacja. Z nieoficjalnych informacji dostępnych tylko dla kilku osób, wynika, że powiadomienia będą dostępne również ze strony stempla.
Do tej pory system cieszy się pozytywnym odzewem oraz pojawiły się propozycje, aby wyświetlać w nim informacje z aplikacji międzynarodowych (już są powiadomienia z MBP).
Jest to bardzo dobry sposób, na dotarcie do tych, którzy zapominają wstąpić na to forum, a są aktywni w jakiejś innej mikronacja. Wystarczy wtedy oznaczyć daną osobę w wątku, w którym chcieli byśmy, by się udzieliła, a jest spora szansa, że trafi ona na powiadomienie.
Dla tych co jeszcze się z tym nie spotkali w boju, systemu w akcji wygląda tak:
Przychodzę do was z zaproszeniem do Międzynarodowej Unii Komunikacyjnej.
Możecie zapytać czym to tak właściwie jest? Otóż polega to na tym, że w Nowinach, dla osób zweryfikowanych w systemie stempel, wyświetlane są powiadomienia z forów, które dołączyły do MUK.
W ramach systemu działają już takie państwa jak: Edelweiss, Leocja, Nordata, ZKRR, Voxland, Niemcy, Bastion, Bizancjum, Orbita, Fenocja i Sarmacja. Z nieoficjalnych informacji dostępnych tylko dla kilku osób, wynika, że powiadomienia będą dostępne również ze strony stempla.
Do tej pory system cieszy się pozytywnym odzewem oraz pojawiły się propozycje, aby wyświetlać w nim informacje z aplikacji międzynarodowych (już są powiadomienia z MBP).
Jest to bardzo dobry sposób, na dotarcie do tych, którzy zapominają wstąpić na to forum, a są aktywni w jakiejś innej mikronacja. Wystarczy wtedy oznaczyć daną osobę w wątku, w którym chcieli byśmy, by się udzieliła, a jest spora szansa, że trafi ona na powiadomienie.
Dla tych co jeszcze się z tym nie spotkali w boju, systemu w akcji wygląda tak:
(-) Sheldon Anszlus Lovelace
平和と進歩
Pokój i Postęp
平和と進歩
Pokój i Postęp
- Karolina Aleksandra
- król-senior
- NIM: 430209
- Herb: k14
- Kontakt:
Re: Zaproszenie do Międzynarodowej Unii Komunikacyjnej
Dobra, już dotarłam do tego wątku. Proszę zignorować moje pytanie w innym wątku. :D
Jak technicznie wygląda ta integracja?
- NIM:
- Kontakt:
Cała procedura polega na wrzuceniu pliku one_notification.php do głównego katalogu forum, w zmiennej $password należy ustawić hasło i podać mi je w wiadomości prywatnej, abym mógł je ustawić na serwerze.
W razie problemów z ustawieniem hasła, służę pomocą.
W razie problemów z ustawieniem hasła, służę pomocą.
平和と進歩
Pokój i Postęp
平和と進歩
Pokój i Postęp
- NIM:
- Kontakt:
Karolina Aleksandra pisze: ↑23 sty 2024, 09:37 Dobra, już dotarłam do tego wątku. Proszę zignorować moje pytanie w innym wątku.
Podsyłam jeszcze link do repozytorium rozszerzenia do forum phpBB, dzięki któremu w nagłówku postać przy nazwie użytkownika, wyświetla link do profilu w stemplu. rozszerzenie Stempel phpBB
平和と進歩
Pokój i Postęp
平和と進歩
Pokój i Postęp
- Fryderyk von Baden
- dyplomata zagraniczny
- NIM:
- Kontakt:
Gorąco polecam tę inicjatywę. Gdyby nie MUK zapewne nie zaglądałbym do niektórych mikronacji zbyt często a tak jak widzę, że mnie ktoś oznaczył, albo cos odpisał na mój wątek to od razu zaglądam aby przeczytać nowe posty. Obecność Dreamlandu w MUK mogłaby znacząco pomóc mu w jego kryzysie aktywnościowym.
Friedrich III. Großherzog von Baden
Poseł Nadzwyczajny i Pełnomocny JCM
- Karolina Aleksandra
- król-senior
- Kontakt:
W zacność inicjatywy nie wątpię, gorzej, że ktoś musi wejść na serwer i to skonfigurować, a obecnie chyba jestem jedyną osobą, która może to zrobić…
- NIM:
- Kontakt:
Zawsze można udostępnić dostęp do FTP osoba postronnym, najwyżej znajdziemy je na jakimś allegro czy olx.Karolina Aleksandra pisze: ↑23 sty 2024, 17:52 W zacność inicjatywy nie wątpię, gorzej, że ktoś musi wejść na serwer i to skonfigurować, a obecnie chyba jestem jedyną osobą, która może to zrobić…
平和と進歩
Pokój i Postęp
平和と進歩
Pokój i Postęp
- Fryderyk von Baden
- dyplomata zagraniczny
- NIM:
- Kontakt:
Wrzucić folder na serwer to chyba nie problem...Karolina Aleksandra pisze: ↑23 sty 2024, 17:52 W zacność inicjatywy nie wątpię, gorzej, że ktoś musi wejść na serwer i to skonfigurować, a obecnie chyba jestem jedyną osobą, która może to zrobić…
Hmm... Dostęp do bazy FTP Dreamlandu za jedyne 9.99Anszlus pisze: ↑23 sty 2024, 20:17Zawsze można udostępnić dostęp do FTP osoba postronnym, najwyżej znajdziemy je na jakimś allegro czy olx.Karolina Aleksandra pisze: ↑23 sty 2024, 17:52 W zacność inicjatywy nie wątpię, gorzej, że ktoś musi wejść na serwer i to skonfigurować, a obecnie chyba jestem jedyną osobą, która może to zrobić…
Friedrich III. Großherzog von Baden
- NIM:
- Kontakt:
Wczoraj do systemów międzynarodowych powrócił Hawiland, który odłączył się od struktur Federacji Nordackiej.
平和と進歩
Pokój i Postęp
平和と進歩
Pokój i Postęp
- Karolina Aleksandra
- król-senior
- Kontakt:
W weekend skontaktuję się z Panem w kwestiach technicznych. Jakbym tego nie zrobiła, będę wdzięczna za przypominajkę na Discordzie w niedzielę wieczorem.
- NIM:
- Kontakt:
Nie mogę trafić na Discordzie, oznaczyłem w Leocji, ale mogło zginąć, tak więc przypominam się tutaj.Karolina Aleksandra pisze: ↑26 sty 2024, 00:20 W weekend skontaktuję się z Panem w kwestiach technicznych. Jakbym tego nie zrobiła, będę wdzięczna za przypominajkę na Discordzie w niedzielę wieczorem.
平和と進歩
Pokój i Postęp
平和と進歩
Pokój i Postęp
Ciekawy pomysł.
- NIM:
- Kontakt:
Chodzi o powiadomienia czy zaproszenie do nich Królestwa?
Sam pomysł został zapoczątkowany w Leocji i też stamtąd pochodzi produkt jak i jego obsługa.
Co do Dreamlandu, wcześniej nie było stosowane zaproszenie, gdyż mało kiedy przychodzi się na cmentarz.
平和と進歩
Pokój i Postęp
平和と進歩
Pokój i Postęp
Ogólnie o zmianach pomyślałem jako ciekawym pomyśle.Sheldon Anszlus Lovelace pisze: ↑31 sty 2024, 18:58Chodzi o powiadomienia czy zaproszenie do nich Królestwa?
Sam pomysł został zapoczątkowany w Leocji i też stamtąd pochodzi produkt jak i jego obsługa.
Co do Dreamlandu, wcześniej nie było stosowane zaproszenie, gdyż mało kiedy przychodzi się na cmentarz.
- NIM:
- Kontakt:
Podbijam temat, może nowy Król będzie chętny
平和と進歩
Pokój i Postęp
平和と進歩
Pokój i Postęp
- Tannegard
- Król Dreamlandu i Scholandii
- NIM: 279138
- Kontakt:
Dziękuję za zaproszenie, pozwólcie że zajmiemy się tym tematem w nieco późniejszym terminie. Na razie to nie wiadomo w co ręce włożyć...