Forum to poświęcone jest Królestwu Dreamlandu i Scholandii, więc takie pytania.
1. Scholandia obecnie jest autonomiczną jednostką Dreamlandu czy prowincją?
2. Jakie miasta są najważniejsze w Scholandii?
Królestwo Scholandii
Re: Królestwo Scholandii
Znalazłem Traktat o Unii z 3 lipca 2015 roku, który zawiera Artykuł 4 o treści:
Z chwilą ratyfikacji niniejszego Traktatu:
1. Królestwo Scholandii nabywa najwyższy status kraju federacji Królestwa Dreamlandu, stając się jego prowincją i nabywając wszelkie prawa i obowiązki należne prowincjom Królestwa Dreamlandu, jako wieczyste Królestwo Scholandii o ustroju wewnętrznym określonym zgodnie z prawem państwowym Królestwa Dreamlandu.
2. Obywatele Królestwa Scholandii stają się obywatelami Królestwa Dreamlandu.
3. Obowiązującym prawem na terenie Królestwa Scholandii jest prawo Królestwa Dreamlandu. Otrzymane z rąk Korony Scholandzkiej tytuły honorowe oraz naukowe pozostają w mocy.
1. Królestwo Scholandii nabywa najwyższy status kraju federacji Królestwa Dreamlandu, stając się jego prowincją i nabywając wszelkie prawa i obowiązki należne prowincjom Królestwa Dreamlandu, jako wieczyste Królestwo Scholandii o ustroju wewnętrznym określonym zgodnie z prawem państwowym Królestwa Dreamlandu.
2. Obywatele Królestwa Scholandii stają się obywatelami Królestwa Dreamlandu.
3. Obowiązującym prawem na terenie Królestwa Scholandii jest prawo Królestwa Dreamlandu. Otrzymane z rąk Korony Scholandzkiej tytuły honorowe oraz naukowe pozostają w mocy.
Co do drugiego pytania. Udało mi się znaleźć, że stolicą prowincji jest Scholopolis.
Andreas Rex Emeritus
Sam już do tego doszedłem...Andrzej pisze: ↑3 lut 2024, 17:18 Linkuję starą stronę Scholandii (w strukturach Dreamlandu):
https://scholandia.dreamland.net.pl/
Kiedy pytałem nikt nie odpisał.
- Tannegard
- Król Dreamlandu i Scholandii
- NIM: 279138
- Kontakt:
Na mapie można zobaczyć granice dawnych 10-ciu prowincji, dzięki czemu bez trudu można zlokalizować stolice/najważniejsze miasta każdej z tych prowincji. Przy czym po jakimś czasie zmniejszono ilość prowincji do 5-ciu (łącząc po 2 prowincje w jedna) i tych 5 połączonych prowincji stolice są wyróżnione na mapie. Wszystkie 10-c miast miały swoje strony, internetowe, kopie lezą gdzieś piwnicach zamku w Scholopolis i w MSSS(Muzeum Starych Stron Scholandii)