Kapi (Kacper) ten od BWM powrócił

Masz pytania? Chcesz się nam przedstawić? Wejdź, to idealne miejsce na start.
Kapi von Agorek
Numer GG: 9298
NIM:
Kontakt:

Kapi (Kacper) ten od BWM powrócił

Post autor: Kapi von Agorek »

Witam z tej strony Kacper Chatliński chociaż wolę być nazywany teraz poprostu Kapim, swego czasu kiedyś prowadziłem z Oskarem ben Groznym Bractwo Wielkiej Małpy, ale wiadomo zaś mi dość mocno szajba odbiła i robiłem wiele idiotycznych rzeczy z których nie jestem obecnie dumny, wiecie zresztą jakie Oskar ben Grozny też już w lutym tego roku w jednym ze swoich postów o tym wspomniał, przepraszać już nie zamierzam bo to już zrobiłem w 2019 roku, wtedy też zresztą pogodziłem się z Oskarem więc temat już zamknięty.

Jeśli chodzi o mnie wiele rzeczy się w moim życiu wydarzyło, prowadzę kanał na YouTube i CDA gdzie tworzę covery z wykorzystaniem AI i jakieś przeróbki, od 2022 roku prowadzę ze znajomymi serwer na Discordzie o nazwie Dublażówka który jest przeznaczony dla fanów polskiego dubbingu, ale też nie tylko i liczy ponad 100 osób, a także zmieniłem swój światopogląd z narodowca olszanisty stałem się libertarianinem a konkretnie popieram filozofię polityczną zwaną agoryzmem stworzoną przez Samuela Edwarda Konkina III.

Natomiast czemu postanowiłem wrócić, cóż tak głównie z ciekawości co tam u was jak tu się zmieniło i no i też tak poprostu się przywitać po tylu latach, zresztą też już tak samo zrobiłem podobnie w Księstwie Sarmacji.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie ♥️♥️
Awatar użytkownika
Andrzej
Król Dreamlandu i Scholandii
NIM: 283468
Kontakt:

Re: Kapi (Kacper) ten od BWM powrócił

Post autor: Andrzej »

Witamy serdecznie! Dziś Dreamland i Scholandia to raczej miejsce wymarłe, ale kto wie, może z Waszą pomocą na jakiś czas ożyje?
Andreas R. D. & S.
Awatar użytkownika
Antoni Moskwicz
NIM: 812386
Kontakt:

Post autor: Antoni Moskwicz »

Dzień dobry! Na razie jest tu jeszcze ciszej niż wtedy, gdy wszyscy narzekają na "wiatry falliczne", ale gościć zawsze miło. Może uda się coś szturchnąć, by Dreamland ożył.
baron Antoni Moskwicz van der Pohl rodu Argentfører
Prefekt Małej Furii

por. Sił Powietrznych Armii Królewskiej, Korpus Wojskowej Służby Dyplomatycznej

Obrazek
Kapi von Agorek
NIM:
Kontakt:

Andrzej pisze: 11 wrz 2023, 11:11 Witamy serdecznie! Dziś Dreamland i Scholandia to raczej miejsce wymarłe, ale kto wie, może z Waszą pomocą na jakiś czas ożyje?
No co fakt to fakt trochę ta aktywność tutaj zmarniała jak teraz patrzyłem, no i też ten wygląd strony głównej nie powiem żeby mnie specjalnie zachwycił, moim zdaniem ten z lat 2016 do 2018 (przynajmniej jak wtedy byłem) był o wiele ładniejszy, ale mam nadzieję że z czasem się tu u Was polepszy.
Awatar użytkownika
Oskar ben Grozny Witt
Numer GG: 42085982
NIM: 423923
Herb: o03
Kontakt:

Post autor: Oskar ben Grozny Witt »

Kapi von Agorek pisze: 10 wrz 2023, 17:09 Swego czasu kiedyś prowadziłem z Oskarem ben Groznym Bractwo Wielkiej Małpy
Kuuurła… Kiedyś to było! To już prawie 7 lat.
Tyci mniej, odkąd władzę w v-realu objął potężny naczelnik państwa — Jarosław Kwak Kwak. Wiele się od tamtego czasu zmieniło.
Kapi von Agorek pisze: 10 wrz 2023, 17:09 zmieniłem swój światopogląd z narodowca olszanisty
A co jest takiego interesującego w tym osobniku, prócz tego, że jest wyrachowanym, cynicznym chamem, szczującym na innych? Z racji, iż mieszkam w Kaliszu, byłem na jego niesławnym pochodzie, gdzie spalono Statut Kaliski. Komu to się podoba i czemu?
Serio zadaję to pytanie. Jestem niesamowicie ciekawy skąd bierze się fascynacja tym człowiekiem.
Kapi von Agorek pisze: 11 wrz 2023, 13:09 wygląd strony głównej nie powiem żeby mnie specjalnie zachwycił, moim zdaniem ten z lat 2016 do 2018 (przynajmniej jak wtedy byłem) był o wiele ładniejszy
Eee tam… pierdololo :? Zwykła nostalgia. Strona zaprojektowana w pierwszej dekadzie XXI w. przed zawitaniem do internetu frontendowców, straszyła już te 7 lat temu, a teraz? Nie bez powodu, nie jedna nowa osoba odbijała się od KD na rzecz Sarmacji, właśnie przez przyjazny interfejs użytkownika i również nie bez powodu od 2017 debatowało się o zmianie wyglądu najważniejszych stron państwa.

(—) Oskar wicehrabia ben Grozny Witt
(—) 오스카르 자작 벤 그로즈느 위트
Kapi von Agorek
NIM:
Kontakt:

No i ponownie się spotykamy na łamach Królestwa Dreamlandu, całe szczęście że już w bardziej przyjaznej atmosferze 😉😉

W kwestii Olszańskiego no teraz patrzę na niego z obrzydzeniem, ale cóż no wtedy wydawał mi się osobą fascynującą, wspaniałym mówcą bo miał gadane, wielkim patriotą który ma szansę uczynić nasz kraj lepszym, a ja no cóż byłem wtedy głupim gimnazjalistą oraz do tego miałem bardzo prorosyjskie poglądy (czego również się wstydzę), no to też dałem się nabrać na jego urok. Jednak z czasem dostrzegłem jakim on jest świrem pokroju chociażby takiego Towarzysza Michała i tylko jak już jest obiektem robienia z niego przeróbek, lub memów.

Natomiast co do kwestii wyglądu strony, no może faktycznie ten stary też nie był najwyższych lotów i to już efekt mojej nostalgii, by musiał mi ktoś screena z tamtych czasów wysłać, ale nawet jeśli to patrząc obecnie na strony innych mikronacji jak Sarmacja czy Bialenia to one są takie piękne rozbudowane, a w przypadku Dreamlandu jest dla mnie taki nijaki, oczywiście jakby co to tylko moja opinia.
Awatar użytkownika
Oskar ben Grozny Witt
Numer GG: 42085982
NIM: 423923
Herb: o03
Kontakt:

Post autor: Oskar ben Grozny Witt »

Kapi von Agorek pisze: 11 wrz 2023, 19:48patrząc obecnie na strony innych mikronacji jak Sarmacja czy Bialenia to one są takie piękne rozbudowane, a w przypadku Dreamlandu jest dla mnie taki nijaki
Tu jak najbardziej się zgodzę, bo to, że jest lepszy od poprzedniego, nie musi oznaczać, że jest najlepszy. Nijakość bije po oczach, ale mimo wszystko zalety nadal są, tj.:

prostota, w dobie dzisiejszych socialmediów im więcej tekstu, tym mniej atrakcyjny przekaz, bo trzeba zmarnować więcej, niż 15 sekund na zorientowanie, gdzie się trafiło,

łatwość w poruszaniu, na poprzedniej stronie było dużo hiperlinków, systemów nieaktualizowanych od dawna, wprowadzających chaos.

Jest jednak problem. Wyżej wymienione argumenty są mieczem obosiecznym.

tekst i prezentacja państwa jest nadal mało atrakcyjna. Zamiast mianować się państwem o elitarnym charakterze, budującym przywiązanie i dumę z posiadanej społeczności, zmiękcza się znaczenie do osadki, która szuka koniecznie nowych ludzi, chcących wnieść swoje pomysły i idee (cytat ze strony).

W prostej dedukcji:
trafiając głębiej, trzeba na start wypruć się z koncepcji, które nijak nie będą odpowiadać warunkom panującym w KD (osoba niezwiązana do tej pory z mikronacjami, nie zna jeszcze realiów i możliwości ich realizacji), a powinna być otoczona personami, od których nauczy się sposobu funkcjonowania,

likwidacja całej machiny działania państwa poza forum dyskusyjnym, Centralny Bank Dreamlandu? Nie ma. Baza Prawna Sądu Królestwa? Też nie ma, a przecież sam widok takich aktów prawnych na głównej stronie, mógłby wprowadzić niektórych w zaciekawienie.

Poza tym, już abstrachując od wyglądu strony:

KD przespał dostosowywanie się do algorytmów google'a (tj. SEO), który moim zdaniem był głównym czynnikiem (oprócz znajomych), że internet poznawał mikronacje,

nie tworzył materiałów propagandowych na świat — TikTok zapewniłby ogromny przypływ ludzi, który sam by się spokojnie przesiał na najbardziej wartościowe jednostki.

Faktem jest, że aktualnie Królestwo Dreamlandu jest niczyje. Nikt o nie nie dba, bo nikt nie widzi sensu. Co jakiś czas są podejmowane próby przez użytkowników tj. i mnie, ale zapał gaśnie po „48h”, gdy widać, że nie ma dla kogo tego robić.

A przyczyna zaczyna się jeszcze wcześniej.

Ostatnia wymiana pokoleniowa, to 2016/17 rok, oraz troszkę 19. Wszyscy dorośliśmy i nikt nie ma zamiaru marnować dziesiątek godzin na modernizację i zmianę tego stanu rzeczy, poświęcając swój prywatny i tak już skromny czas oraz potencjalny zarobek w pracy lub wypoczynek.
To jest zapewne powód, dlaczego strona wygląda tak, a nie inaczej.

Aktualnie działam w branży socialmediów i aktywnie buduję swoje zasięgi.
Kiedyś może w miejsce pustyni uda się stworzyć oazę?

(proszę wybaczyć ciężki styl pisma, dzisiaj nie mam weny, a coś jednak wpadło do głowy)

(—) Oskar wicehrabia ben Grozny Witt
(—) 오스카르 자작 벤 그로즈느 위트
Awatar użytkownika
Andrzej
Król Dreamlandu i Scholandii
NIM: 283468
Kontakt:

Post autor: Andrzej »

Ostatnia wymiana pokoleniowa, to 2016/17 rok, oraz troszkę 19. Wszyscy dorośliśmy i nikt nie ma zamiaru marnować dziesiątek godzin na modernizację i zmianę tego stanu rzeczy, poświęcając swój prywatny i tak już skromny czas oraz potencjalny zarobek w pracy lub wypoczynek.
To jest zapewne powód, dlaczego strona wygląda tak, a nie inaczej.
Cóż, staraliśmy się, żeby było ładniej, niż za czasów strony, która przez kilka(naście?) poprzednich lat miała być odnowiona. Być może gdybyśmy mieli więcej czasu, zrobilibyśmy więcej.
Andreas R. D. & S.
Awatar użytkownika
Maciej II
Gubernator Dreamlandu i Scholandii
NIM: 591374
Kontakt:

Post autor: Maciej II »

http://cytaty.dreamland.net.pl

Towarzyszu dołączcie odnośnika do cycatów Królestwa.
---

marszałek Maciej II zu Hergemon à de Ebruz - van der Pohl, r.s.

GABLOTA ODZNACZEŃ:
**Dreamlandzkie**
Order Korony Ebruzów - I Klasa
Krzyż Edwarda Artura z Brylantami

**Bialeńskie**
Order Bialeńskiej Gwiazdy Przyjaźni - Wielka Gwiazda
Medal Sił Zbrojnych - Złoty

**Rotryjskie**
Order Gołębicy i Oliwnej Gałązki - Kawaler

**Teutońskie**
Tytuł Obrońcy Teutonii
ODPOWIEDZ