Zdecydowanie!Karolina Aleksandra pisze: ↑21 lut 2023, 03:29Myślałam, że ten tytuł arcyksiążęcy wpadł już dawno, ale jeśli tak nie jest, to rzeczywiście pełna zgoda.
Tematyka Dreamlandu - Perspektywy na lata 2022-2027
- Andrzej
- Król Dreamlandu i Scholandii
- NIM: 283468
- Kontakt:
Re: Tematyka Dreamlandu - Perspektywy na lata 2022-2027
Andreas R. D. & S.
- Maciej II
- Gubernator Dreamlandu i Scholandii
- NIM: 591374
- Kontakt:
Szczerze powiedziawszy, to trzeba by tu nareperować archiwa, bo ja sam już nie wiem, czy wpadł, czy nie wpadł
---
marszałek Maciej II zu Hergemon à de Ebruz - van der Pohl, r.s.
marszałek Maciej II zu Hergemon à de Ebruz - van der Pohl, r.s.
GABLOTA ODZNACZEŃ:
**Dreamlandzkie**
Order Korony Ebruzów - I Klasa
Krzyż Edwarda Artura z Brylantami
**Bialeńskie**
Order Bialeńskiej Gwiazdy Przyjaźni - Wielka Gwiazda
Medal Sił Zbrojnych - Złoty
**Rotryjskie**
Order Gołębicy i Oliwnej Gałązki - Kawaler
**Teutońskie**
Tytuł Obrońcy Teutonii
Order Korony Ebruzów - I Klasa
Krzyż Edwarda Artura z Brylantami
**Bialeńskie**
Order Bialeńskiej Gwiazdy Przyjaźni - Wielka Gwiazda
Medal Sił Zbrojnych - Złoty
**Rotryjskie**
Order Gołębicy i Oliwnej Gałązki - Kawaler
**Teutońskie**
Tytuł Obrońcy Teutonii
- Karolina Aleksandra
- król-senior
- NIM: 430209
- Herb: k14
- Kontakt:
Wpadł był, wiedziałam, że coś jest na rzeczy: viewtopic.php?p=90793&hilit=arcyksiążę#p90793
- Andy Sky
- NIM: 279138
- Kontakt:
Czytam. I to dużo częściej niż mnie widać, trochę po tajniacku. A loguję się zwykle, gdy zdarzy się temat dla mnie interesujący, lub stricte prowokacyjny

Wracając do Dreamlandu. Podejście obecnego monarchy daje promyk nadziei. Niektórzy nawet coś próbują zrobić, ale Szanowni...dla mnie twórczość publikowana na forum staje się niewidoczna, nietrwała. Wszystko co tu zostanie umieszczone po pewnym czasie staje się przeźroczyste. Niby gdzieś jest, ale nikt nie wie gdzie. Dekrety, ustawy, spisy, historia i wiele, wiele innych dobytków - których nikt nie wytropi. A już na pewno nikt nowy. I nie ma się co temu dziwić, wszakże ten wynalazek służy dysputom, podtrzymywaniu życia. Ale już nie do tworzenia i utrzymywania infrastruktury czy charakteru kraju, czymkolwiek by on nie był. Dreamland ma być czymś w rodzaju portalu dla prezentacji specyficznych zainteresowań/wizji. Wszystko co będzie wplecione w strukturę strony będzie trwałe. Potrzeba swego rodzaju przemyślanego agregatora dla tych treści. Punkt startowy już jest, krok pierwszy wykonany, teraz potrzeba kolejnych...
O proszę, dziękuję WKM. Jakoś ten post gdzieś żem niedostrzegł?/niezarejestrował? Sam nie wiem.Karolina Aleksandra pisze: ↑22 lut 2023, 15:45 Wpadł był, wiedziałam, że coś jest na rzeczy: viewtopic.php?p=90793&hilit=arcyksiążę#p90793
- Fryderyk Orański-Nassau
- Herold Koronny
- NIM: 132626
- Herb: c08.gif
- Kontakt:
Zgodzę się, aczkolwiek do realizacji to dosyć trudne. To trzeba chcieć się wgłębić w jakieś stare tematy. Ja szukałem ostatnio posta od Angusa Kaufmana to mimo prześledzenia wszystkich jego postów, no nie udało mi się znaleźć.Andy Sky pisze: ↑14 mar 2023, 21:32 Wracając do Dreamlandu. Podejście obecnego monarchy daje promyk nadziei. Niektórzy nawet coś próbują zrobić, ale Szanowni...dla mnie twórczość publikowana na forum staje się niewidoczna, nietrwała. Wszystko co tu zostanie umieszczone po pewnym czasie staje się przeźroczyste. Niby gdzieś jest, ale nikt nie wie gdzie. Dekrety, ustawy, spisy, historia i wiele, wiele innych dobytków - których nikt nie wytropi. A już na pewno nikt nowy. I nie ma się co temu dziwić, wszakże ten wynalazek służy dysputom, podtrzymywaniu życia. Ale już nie do tworzenia i utrzymywania infrastruktury czy charakteru kraju, czymkolwiek by on nie był. Dreamland ma być czymś w rodzaju portalu dla prezentacji specyficznych zainteresowań/wizji. Wszystko co będzie wplecione w strukturę strony będzie trwałe. Potrzeba swego rodzaju przemyślanego agregatora dla tych treści. Punkt startowy już jest, krok pierwszy wykonany, teraz potrzeba kolejnych...
Do tego brakuje ludzi, brakuje energii, brakuje pomysłu. Widać na czym stanęła dyskusja o planie napraw. Na niczym w zasadzie.
To ten sam, w którym przeoczyłem moją nobilitacje, także wstydu nie ma.O proszę, dziękuję WKM. Jakoś ten post gdzieś żem niedostrzegł?/niezarejestrował? Sam nie wiem.Karolina Aleksandra pisze: ↑22 lut 2023, 15:45 Wpadł był, wiedziałam, że coś jest na rzeczy: viewtopic.php?p=90793&hilit=arcyksiążę#p90793
(-) Fryderyk Karol Albert książę Orański-Nassau OOIII ONZII
Hrabia Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKM Aleksander, 2 października 2017 r.
"Może ten słynny dreamlandzki neoprymitywizm wcale nie jest taki zły?"
Helmut Pohl, 7 lutego 2019 r.
Hrabia Flores
"Pochlebiamy sobie patrząc na Sarmację, że zobaczcie; oni są prymitywni, a my wysublimowani. Ale wysublimowany autyzm nadal pozostaje autyzmem."JKM Aleksander, 2 października 2017 r.
- Andy Sky
- Kontakt:
Proszę bez wrodzonego dreamlandzkiego malkontenctwa, Na pewno JKM coś tam nieekspozycyjnego pod maską dłube.Fryderyk Orański-Nassau pisze: ↑17 mar 2023, 15:30 Do tego brakuje ludzi, brakuje energii, brakuje pomysłu. Widać na czym stanęła dyskusja o planie napraw. Na niczym w zasadzie.
- Fryderyk Orański-Nassau
- Herold Koronny
- NIM: 132626
- Herb: c08.gif
- Kontakt:
Wypraszam sobie, jestem realistą i nazywam po imieniu co widzę.
(-) Fryderyk Karol Albert książę Orański-Nassau OOIII ONZII
Hrabia Flores
Hrabia Flores
- Antoni Moskwicz
- NIM: 812386
- Kontakt:
Wojen jako działań militarnych nie, ale można poudawać jakieś sprzeczki na tle społecznym, historycznym. Tylko musi być o co. Na przykład konflikt Marchii Dhatar i Prefektury Małej Furii (jakkolwiek) wyszedł, bo był konflikt interesów i trzeba było kiwnąć palcem (nawet kilkoma!), by utrzymać się na stołku.
Poza tym właśnie, utrata terytoriów byłaby trudna do przełknięcia, a ewentualne zniszczenia musiałyby mieć odzwierciedlenie w narracji. Przy takich wojnach przydałby się arbiter albo ktoś inny, kto pomógłby egzekwować efekty takiej wojny. Niestety jest duże ryzyko pęknięcia drąga intrarektalnego u strony, która przegrała.
Chyba że wojna dla samej wojny, ale to wypali się jeszcze szybciej (o ile w ogóle się zahajcuje). Musiałoby być za coś albo po coś więcej, niż tylko machanie szabelką i łutututu z
- Andy Sky
- Kontakt:
Był już taki kraik, bodajże Kugaria się nazywała. Żywiąc się podbojami błyszczała chwilę na tle polskich mikro-państw, do czasu gdy się nie okazało że sił zabrakło, bo to multi...?Antoni Moskwicz pisze: ↑22 maja 2023, 10:06Wojen jako działań militarnych nie, ale można poudawać jakieś sprzeczki na tle społecznym, historycznym. Tylko musi być o co. Na przykład konflikt Marchii Dhatar i Prefektury Małej Furii (jakkolwiek) wyszedł, bo był konflikt interesów i trzeba było kiwnąć palcem (nawet kilkoma!), by utrzymać się na stołku.
Poza tym właśnie, utrata terytoriów byłaby trudna do przełknięcia, a ewentualne zniszczenia musiałyby mieć odzwierciedlenie w narracji. Przy takich wojnach przydałby się arbiter albo ktoś inny, kto pomógłby egzekwować efekty takiej wojny. Niestety jest duże ryzyko pęknięcia drąga intrarektalnego u strony, która przegrała.
Chyba że wojna dla samej wojny, ale to wypali się jeszcze szybciej (o ile w ogóle się zahajcuje). Musiałoby być za coś albo po coś więcej, niż tylko machanie szabelką i łutututu zdzidy laserowejkarabinków.
Zbyt dużo infrastruktury do takich tematów trzeba stworzyć żeby miały szansę na powodzenie.
- Karolina Aleksandra
- król-senior
- NIM: 430209
- Herb: k14
- Kontakt:
Pamiętam, gdy proponowałam wewnątrz KS rozwiązanie konfliktu o Awarę na zasadzie właśnie takiej wojny narracyjnej, zamiast narracji o tym, jak to Sarmacja wchodzi i wszystko przejmuje. Nikt się nie zgodził, właśnie z powodu jak wyżej: "bo jeszcze przegramy" ;)