Bialenia, już z forum
- karol flibustier
- NIM:
- Kontakt:
Bialenia, już z forum
Jak wiadomo obserwatorom mikro, Bialenia powoli się organizuje do funkcjonowania. Kilka dni temu (no dobra, miesięcy, ale biorąc pod uwagę aktywność, to dni) powrót, jako discordvnacja, teraz już z forum, jak widzę nawet z jakimiś treściami i pierwszym czynem, czyli wyborem głowy państwa wirtualnego w stopniu prezydent. Niestety, dalej to mgliście coś zarysowane, na wzór towarzyskiego wieczorka wspomnień. Nie obserwowałem poprzednich wystąpień mikronacyjnych tych ludzi ala brodia, bialenia i rozpryski po nich, dlatego trudno mi odnieść się do tak organizowanego marszu do istnienia, ale może to faktycznie słuszna droga?
redaktor SOKN Webpress
Strona Obywatelska Królestwa Nowal
- Arthur de Rivey
- obywatel
- NIM:
- Kontakt:
Re: Bialenia, już z forum
W reaktywację Bialenii zaangażowanych jest ponoć 12 osób, co najmniej w większości Bialeńczyków z dawnych lat. Jeśli tylko zapał twórców się szybko nie wyczerpie, zwiastuje to dobrze. Historia co prawda zna wiele przypadków nieudanego wznawiania działalności mikronacji, ale z reguły były to spontaniczne inicjatywy jednej lub kilku osób.
- Wojciech Bombina
- Premier
- NIM: 352373
- Kontakt:
12 osób to już naprawdę duży kapitał.
graf Wojciech desłetudo Bombina Maxima
- karol flibustier
- NIM:
- Kontakt:
Teoretycznie. Obserwowałem i nie wyłączyłem jeszcze Bialeniii, jako discordvnacji, zapał był jak ogień ze słomy niestety. Ale moze forum...
redaktor SOKN Webpress
- Wojciech Bombina
- Premier
- NIM: 352373
- Kontakt:
Biorąc pod uwagę, że moja v-ojczyzna upadła - naprawdę życzyłbym sobie, by choć 6 osób chciało ją wskrzesić.karol flibustier pisze: ↑14 sty 2026, 20:12 Teoretycznie. Obserwowałem i nie wyłączyłem jeszcze Bialeniii, jako discordvnacji, zapał był jak ogień ze słomy niestety. Ale moze forum...
graf Wojciech desłetudo Bombina Maxima
- Antoni Moskwicz
- członek Rządu Królewskiego
- NIM: 812386
- Kontakt:
Od czegoś trzeba zacząć. Ludzie są, to już jest coś. Jeśli jeszcze mają pomysł jak podtrzymać aktywność, może Bialenia wróci na mapę na dłużej.
- karol flibustier
- NIM:
- Kontakt:
Znana strategia sarmacka ujmuje doktrynę zniszczenia potencjalnej rywalizacji, a Bialenia, podobnie, jak 2FN, jest nią. Z 2FN udaje się prosto walczyć, jeden temat, jedna czynność i nordaciarze są ogłupieni. Obserwujmy, jaka strategia zastosowana zostanie do Bialenii? To nawet ciekawe w mikro i chyba ostatnie ciekawe, które warto obserwować
Stawiam 100/50, że Bialenię uda się powalić w ciągu kwartału!
redaktor SOKN Webpress