Podstawowa Izotopowa Zapora Dreamlandu

Apele, musztra, militaria, i wszelkie działania żołnierzy Jego Królewskiej Mości, oraz fani militariów - to Wasze miejsce.
Awatar użytkownika
Antoni Moskwicz
członek Rządu Królewskiego
NIM: 812386
Kontakt:

Podstawowa Izotopowa Zapora Dreamlandu

Post autor: Antoni Moskwicz »

Sygnał o propozycji zatopienia naszej mikronacji, która (raczej) jest tylko żartem, został potraktowany na poważnie.

Dlatego mam przyjemność przedstawić wersję roboczą Podstawowej Izotopowej Zapory Dreamlandu, której celem jest zapobieganie realizacjom tych i innych śmieszków. Poza tym, atom jest zawsze w modzie i zyskamy odpowiedź na pytanie "co z odpadami nuklearnymi" poza produkcją radiofarmaceutyków, eksperymentami, zrzucaniem beczek do morza...
yyy, znaczy trzymaniem w magazynach.
dreamland atom2k.pdf
(616.65 KiB) Pobrany 87 razy
baron Antoni Moskwicz van der Pohl rodu Argentfører
Prefekt Małej Furii
Obrazek
Awatar użytkownika
Tannegard
Król Dreamlandu i Scholandii
NIM: 279138
Kontakt:

Re: Podstawowa Izotopowa Zapora Dreamlandu

Post autor: Tannegard »

Plan dopracowany z dokładnością do jednego atomu! Nawet kontrast między tłem a czcionką, jak i sama caps-czcionka, bardzo przemyślnie dobrane. Mają służyć jako dodatkowa zapora przed zaporą - tak żeby żaden wróg Dreamlandu nie był w stanie tego planu przeczytać do końca!
Wnioskuję do ministra obrony o rozważenie nadania twórcy tegoż planu "Orderu Czerwonego Guziczka"!
Awatar użytkownika
Antoni Moskwicz
Kontakt:

Tannegard pisze: 2 lut 2026, 18:23 Plan dopracowany z dokładnością do jednego atomu! Nawet kontrast między tłem a czcionką, jak i sama caps-czcionka, bardzo przemyślnie dobrane. Mają służyć jako dodatkowa zapora przed zaporą - tak żeby żaden wróg Dreamlandu nie był w stanie tego planu przeczytać do końca!
Wnioskuję do ministra obrony o rozważenie nadania twórcy tegoż planu "Orderu Czerwonego Guziczka"!
Jeszcze jest co nieco do dopracowania - brakuje mi planu obrony cywilnej, opisu sposobów alarmowania, rozmieszczenia środków uderzeniowych i stacji systemu wczesnego ostrzegania, a także większej ilości uzbrojenia i środków przenoszenia. Gdzieś jeszcze je chyba mam w szkicach i konspektach, ale nie podobały mi się na tyle, żeby je wkładać do opublikowanej wersji. Sam "Plan Dopełnienia Mikronacyjności" też mógłby być szerzej opisany, ale myślę, żeby poświęcić temu osobny dokument.
Ale bardzo cieszy mnie odpowiedź Jego Królewskiej Mości! Jeśli potrzeba wersji wygodniejszej do czytania (bez kapitalików), to mogę też taką podesłać.
Prefekt Małej Furii
Obrazek
Awatar użytkownika
Tannegard
Król Dreamlandu i Scholandii
NIM: 279138
Kontakt:

Post autor: Tannegard »

Antoni Moskwicz pisze: 2 lut 2026, 18:55 Jeśli potrzeba wersji wygodniejszej do czytania (bez kapitalików), to mogę też taką podesłać.
Nie trzeba! To jest w końcu zapora. Tylko ktoś o czystym dreamlandzkim sercu (ewentualnie scholandzkim) będzie w stanie doczytać ten plan do końca. I o to właśnie chodzi, żeby wrogowie nie poznali tego planu!
Nawiasem mówiąc bardzo mnie cieszy wizja jeszcze większego uszczegółowienia i dopracowania tej doktryny - na poziom kwarków.
Dreamland Nuclear Science Force prężnie działają!
Awatar użytkownika
Antoni Moskwicz
Kontakt:

Działają działają, tylko po prostu chcę coś już teraz przedstawić, bo robienie czegoś nie na forum nie jest tak widoczne.

Niech wszyscy mieszkańcy wszechmikroświata wiedzą, że życie u nas promienieje, a mieszkańcy Dreamlandu są RADośni!
Prefekt Małej Furii
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Armia Królewska i Gwardia Królestwa”