Karolina Aleksandra pisze: ↑11 paź 2018, 19:37
Czy mogę prosić KSI o podsumowanie wszystkich nieporozumień i wątpliwości w jednym poście?
Z powodu zakończenia oficjalnego wsparcia dla PHP 5.6 z końcem grudnia 2018 r. Królestwo Dreamlandu zmuszone jest (przynajmniej mocno zachęcone) do zmiany swojej strony głównej. W żadnym wypadku nie jest zamierzone zrezygnowanie z systemowego aspektu funkcjonowania Mikronacji, a tylko porzucenie starych systemów na rzecz nowego, nad którym pracuje, lub zamierzał pracować, Jego Królewska Mość. Centralna infrastruktura informatyczna Królestwa składałaby się zatem głównie z forum i następujących autorskich modułów: CBD, PEO (państwowej ewidencji osób stanowiącej podstawę dla reszty) oraz, w przyszłości, SG. Oprócz tego byłaby jeszcze strona główna o zadaniu informatyczno-agregującym. Na razie zdecydowano, że dla zmniejszonego wysiłku jej wykonania zostanie użyty system zarządzania treścią WordPress, ale odpowiednio przystosowany. Wydaje mi się jednak, że ta personalizacja nie byłaby wcale taka łatwa, więc rozważam, również w obliczu odzewu w niniejszym wątku, czy nie lepiej byłoby napisać własną aplikację. Przedyskutowane to jeszcze zostanie ostatecznie w zakresie KSI, Jej Królewskiej Wysokości Regentki, Jego Ekscelencji Premiera oraz może Jego Królewskiej Mości.
Torkan Ingawaar pisze: ↑12 paź 2018, 20:21
Może zamiast tego KSI mogłoby znaleźć wreszcie czas na przywrócenie dziesiątek witryn instytucji, gazet i miast, naszego autentycznego, cywilizacyjnego dorobku z kilkunastu lat istnienia Królestwa, który od czasu kilkukrotnej zmiany serwera popadł w całkowite zapomnienie, bo od pięciu lat nikomu decyzyjnemu nie chce się ruszyć palcem w tej sprawie?
Torkan Ingawaar pisze: ↑12 paź 2018, 20:50
[...] kilkukrotnie proponowałem, iż jako osoba z podstawowymi kompetencjami z zakresu znajomości html i obsługi klienta FTP mogę, po odpowiednim przeszkoleniu, w jakimś stopniu w tej kwestii pomóc.
Prace nad przywróceniem wymienionych przez Waszą Ekscelencję zostaną podjęte. Już jakiś czas temu próbowałem zakonserwować niektóre ze stron będących już publicznie dostępnych. Przydałaby się jakaś standaryzacja i automatyzacja podobna do
Muzeum stron wandejskich. Jeżeli Wasza Ekscelencja byłby nadal chętny do współpracy, mógłbym pokorespondować w tej sprawie z Jej Królewską Wysokością Regentką.
Torkan Ingawaar pisze: ↑12 paź 2018, 20:21
[...] KSI i Korona dysponują pełną kopią danych przekazaną przez JKW Artura Piotra bodajże w 2012 roku.
Nie natknąłem się na takową, ale jeszcze poszukam i popytam. Dziękuję bardzo za wskazówkę.
Torkan Ingawaar pisze: ↑12 paź 2018, 20:50
[...] odświeżona przed kilkoma miesiącami strona CBD.
Może się pochwalę, że strona prawie w całości została od tamtego czasu przebudowana (Wasza Książęca Mość Mat Maksie arcyksięciu von Salvepolu i Wasza Ekscelencjo Conradzie markizie Samanti, proszę się nie wściekać, ale tamten kod był straszny) i dzięki temu działa już prawie tak szybko, że oczekiwanie jest prawie dla użytkownika niezauważalne. W tym aspekcie pozostało jeszcze trochę poprawek, ale wstrzymywane są one przez brak nowego systemu ewidencji osób, oraz umożliwionej dzięki niemu restrukturyzacji bazy danych, i własnego stylu. Postaram się w najbliższym czasie obszerniej opisać zmiany, które CBD ostatnio spotkały.
الوـس pisze: ↑7 paź 2018, 13:36
Teraz się zastanawiam, czy strony Ciprofloksji będą dalej działać po tej zmianie xD
Pamięta Wasza Ekscelencja, czy Wasza Ekscelencja używał funkcji
mysql_query? Jest szansa na to, że hostingodawca wyłączy wsparcie dla PHP 5.6 i obawy Waszej Ekscelencji się sprawdzą. :)
(-) Tomasz baron von Habsburg