M A N D R A G O R A T W A N D Y S T A N U
⸻ ☭ ⸻
AMBARAS PRZY JEGO KRÓLEWSKIEJ MOŚCI EDWARDZIE DRUGIM
Wasza Królewska Mość,
gratuluję owocnego roku spędzonego w Pałacu Ekhorn oraz załączam jak najlepsze życzenia na przyszłość, w imieniu Ludu Pracującego Wandejskich Miast i Wsi oraz Drogiego Lidera − towarzysza Michała Michaelusa. Wandystan z niekłamaną sympatią i szacunkiem spogląda na edwardiański Dreamland, jego dynamiczny rozwój i towarzyszące mu przekształcenia, ale też umiejętność zachowania z dotychczasowego charakteru wszystkiego, co stanowiło zawsze o unikalności Królestwa.
(―) ppłk Alojzy Pupka, ambaras
Poza oficjalnymi życzeniami chciałbym też przy tej okazji załączyć prywatne wyrazy niekłamanej sympatii. Przez dość długie lata swojej pracy w dyplomacji na linii wandejsko-dreamlandzkiej (czy to jako ambaras, czy KLSZ, czy jako Prezydent, czy też mniej oficjalnie patronując polityce zagranicznej przez całe swoje mandragorowanie), zawsze stosunki z Dreamlandem traktowałem jako w pewnym sensie
swój wycinek, z tego też tytułu miałem do czynienia z pewną liczbą Dreamlandczyków, z których zdecydowana większość zapisała się w mojej pamięci co najmniej ciepło. Wielokrotną współpracę na tej linii z WKM (moje archiwa sięgają 2010 roku, ale nie jest to bynajmniej jej początek) wspominam jako jedno z najsympatyczniejszych doświadczeń w mojej karierze dyplomaty.